Vinarstvo Babič

Sredi bizeljskih gričev stoji na prisojnem pobočju s samimi vinogradi obdano Vinarstvo in zbirka majolk Babič. Sončni žarki božajo žlahtno vinsko trto, da na njej dozorijo najboljše sorte grozdja. Iz njih člani družine Babič pridelujejo vrhunska vina zvrsti Prestige red, Prestige white, Rdeči in Beli cuvee, in sortna Rumeni muškat, Sivi pinot, Renski rizling, Modra frankinja in Laški rizling. Možen je tudi nakup buteljčnih in odprtih vin po vaši izbiri in v želeni količini.

Že peta generacija vinarjev deluje na posestvu, ki se nahaja ob bizeljsko-sremiški vinsko turistični cesti, 2 km iz centra Bizeljskega. Ker je Vinarstvo Babič na nadmorski višini 300 metrov, se od tam razprostira čudovit razgled od hrvaške Medvednice preko bizeljskih gričev in vse do Gorjancev. Mimo vodi 'Grajska pešpot' na bizeljski grad, lahko pa se podate tudi na sprehod med bizeljske vinograde ali v naravo. V bližini je namreč veliko razglednih točk in poti, ki so zanimive za vse vrste pohodnikov.

 

V kletnih prostorih postrežejo gostom z izborom lastnih vin in bizeljskim ajdovim kolačem, nudijo tudi ogled obsežne zbirke majolik, glinenih vinskih vrčev.

Nastaja od leta 2000, v njej pa jih je že preko 1500 iz 65 držav sveta in iz vseh kontinentov ter je najbrž največja te vrste v Sloveniji in v svetu. Med njimi je precej majolik nenavadnih oblik in za posebne priložnosti, zato imajo svojo zanimivo zgodbo, ki vam jo ob ogledu zbirke z domačini z veseljem predstavijo.

V oktobru 2015 je bila gospodarica Lea Babič izbrana za Slovensko kmetico leta 2015.

Povpraševanje
068 176 569